Buurten over Grenzen

Ontstaan 'Buurten Over Grenzen' door ZIMIHC Theater te Utrecht

Bij ZIMIHC theater Stefanus organiseren vier verschillende Overvechtse organisaties elke maand een eigen programma binnen het thema 'Buurten over Grenzen'.

Het idee achter Buurten over Grenzen is - sinds 2012 - het behouden van de muziek- en (eet)cultuur uit verschillende landen. Ook de overdracht van de verschillende culturen naar een nieuwe generatie en buren is belangrijk. De organisaties willen hun muziek en cultuur delen en iedereen uitnodigen mee te doen. In een huiskamersetting komt dit het best tot zijn recht: Kom Buurten Over Grenzen!

De vier organisaties zijn:

'Cirkel om de Open Haard',

het Koerdistaanse muziekgezelschap onder leiding van Ali Autman, zelf een klassiek geschoolde musicus. Met professionele muzikanten en zangers uit verschillende delen van Koerdistan. 

• 'Brasil Mundi',

Braziliaanse klanken en dansen onder leiding van dansdocente Romi Brasil.

• 'African Safari',

onder leiding van muzikant/zanger Daniel Okiror. Met een grote variatie aan professionele muzikanten, authentieke instrumenten, en dansen en uit verschillende Afrikaanse landen neemt Daniel je mee op African Safari.

• 'MADUA Utrecht'

organiseert de Culturele Avond. MADUA streeft er naar dat de Indische en Molukse bewoners in de Overvechtse wijk zichtbaar zijn. Men maakt kennis met de Indische en Molukse dans-, muziek- en de eetcultuur.